top of page

BIBLIA NEAGRĂ A LUI WILLIAM BLAKE

Organizată în parteneriat cu Radio România pentru difuzarea piesei de teatru radiofonic a Ilincai Stihi a fost o prezentare în premieră a unei piese de teatru în sistem dolby surround pe plajă.

Primul spectacol sonor inregistrat surround in Romania, distins cu Premiul Uniter pentru cel mai bun spectacol radiofonic al anului 2016, Mentiunea speciala a Juriului la Prix Italia si Prix Marulic in Croatia. A fost invitat la Saptamana Sunetului de la Bruxelles unde a fost ascultat in auditie la Sala Gotica a Primariei.
"Biblia neagra a lui William Blake" este un spectacol neconventional bazat pe un scenariu original care abordeaza tema radicalizarii in randul adolescentilor. De sorginte familiala, sociala, politica sau spirituala, extremismul isi are originile peste generatii ca o maladie a sperantei, caracteristica individului modern.
Opera luii William Blake este adusa in vremurile noastre de un DJ, la radio. Ea seduce, manipuleaza, instiga. Si toate astea, intr-un spatiu post-apocaliptic ca o vedere din viitor.
Atat sonor (mixand acustica spatiala cu cea urbana), cat si muzical (opera rock, muzica clasica si vibe-ul pestrit al radioului construind alternativ), spectacolul este o creatie excentrica dedicata celor care au curajul sa-si puna intrebari.
În distribuție: Andrei Huțuleac, George Ivașcu, Anca Sigartău, Gabriel Spahiu, Andrei Ciopec, Adrian Loghin, Sandra Ducuță, Ciprian Cojenel, cu participarea mezzosopranei Georgiana Mototolea
regia de studio: Milica Creiniceanu; asistența tehnică înregistrări teren: Marius Țoghină, Bogdan Dumitrescu, Răzvan Andrei
muzica originală: Vlad Pasencu
regia muzicală și sound design: Vlad Ioachimescu
redactor și coordonator de proiect: Crenguța Manea
regizor artistic: Ilinca Stihi

Câștigător al Premiului pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, anul 2017

https://www.mixcloud.com/teatru-radiofonic/ilinca-stihi-biblia-neagra-a-lui-william-blake-2016/

bottom of page