CINEMA PE PLAJĂ

Timp de mai mulți ani, seara în timpul săptămânii, am organizat pe plaja din Vama Veche proiecții gratuite de filme pentru localnici și turiști. În colaborare cu mai multe case de producție, am avut ocazia să prezentăm proiecții de film românesc în prezența regizorului și echipei.

Printre proiectele noastre de suflet se află și Cinema pe Plajă, un proiect susținut din surse proprii și fără a încasa bani de la spectatori.

Dacă este să ne gândim la formele de manifestare artistică, cinematograful este una dintre cele mai populare. Din acest motiv, am considerat că trebuie să organizăm aceste evenimente atipice, desfășurate în aer liber, într-un cadru absolut informal. Am depins de apusul soarelui, de puterea vântului și de precipitații.
De mai multe ori, am fost nevoiți să amânăm unele proiecții din cauza condițiilor atmosferice neprielnice.
Dar, Cimatograful nostru a fost unul dintre cele mai îndrăgite proiecte, mulți dintre participanți, încă ne întreabă dacă vom relua acest obicei.

Filmele pe care le-am prezentat au fost din toate genurile, de la comedie romantică, film de artă, musical, SF, drame sau thriller, le-am ales de cele mai multe ori împreuna cu cei care veneau să le vadă.
Unul dintre cele mai importante evenimente a fost proiecția UN PAS ÎN URMA SERAFIMILOR în prezența echipei de filmare, iar răspunsul publicului a fost peste așteptări. Sesiunea de Q&A a durat aproape o oră, regizorul și actorii fiind impresionați de interesul pe care l-au stârnit.

Am găzduit de asemenea lansarea VAMA VECHE FĂRĂ FILTRU, primul lung metraj filmat cu telefonul de un regizor român- Bogdan Fanariu. Evenimentul a avut succes, plaja a fost plină de spectatori care la final s-au bucurat de o discuție liberă cu echipa filmului.